2013. január 17., csütörtök

Kolbász

Nahh, szóval az a "csomó süti - projekt" ismét nem jött össze. A banános sütit megcsináltam Karácsonyra, és még valamit. Olasz szalámit.



Íme a recept:


2 szalámihoz (kb. 20 cm egyenként):

230 g keksz (én 20 deka kekszet és egy kis tröt mandulát tettem bele)
 

100 g étcsoki

100 g lágy vaj

200 g cukor

1 tojás

50 g porkakaó

1 kk. likőr (kirsch, maraschino) / rumaroma

Olvaszd fel a csokit, törd össze a kekszet és mindent keverj össze! Alufóliával gyurmázd a masszát hengeressé, vastagon szórd meg porcukorral, az lesz rajta a "nemespenész"! A fóliába csomagolva tedd hűtőbe! Kb. 2 óra múlva szeletelhető.

Szerintem elég kevesebb cukrot tenni bele, főleg a porcukrozás miatt.
Fontos a jó minőségű vaj, mert annak íze nagyon befolyásolhatja a végeredményt!
A zsírpapiros csomagolás sokat dob a tálaláskor! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...