2012. december 1., szombat

Adventi naptár - újrahasznosítás

Az előző postom megírásakor már tulajdonképp megvolt az én megoldásom. Tavalyi Praktikában voltak ezek a gyönyörű dobozkák sablonnal...
 
 
 
ÓÓÓ, mondom ez egyszerű lesz. Aha, csak Pécsen sehol nem találtam szép, mintás kartont.
Volt egyszínű és télapós :(. Jó akkor dobozokból, itthon eltett kartonpapirokból, festve, megoldom.
Hétfőn álltam neki, és tapasztalnom kellett, hogy SEEEEMMMMMI sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A 24 doboz kb. télapóra lenne kész (és akkor optimista vagyok), és hát, sima ollóval, kicsit körülményes. Átrajzolni a sablont skicc-pauszra, onnan a kartonra, kivágni szépen, akkor kiderült, szűk a szája (dupla ajándéknak, ugye), új dobozformát kidolgozni, vágás után ragasztani, az szárad, festeni, az szárad, telepakolni, kiakasztani... kiakadtam. Doboz el!

Gyorsan akkor, legyen WC papir gurigából, karácsonyfa forma...



Kapásból találtam... 3-t!, és hirtelen honnan lesz 24?Jó, akkor szétvagdosom, még szebb is lesz talán..... De akkor is kell még öt, le kellene tekernem ezer méter WC papirt, hova??? Megint festeni, plusz korongokat vágni, ragasztani "ajtónak", hátlap, festés, .....
Guriga el!,


De ha ezek az egyszerű ötletek ennnyi időt igényelnek.... MIT CSINÁLJAAAK????


Akkor jött az isteni szikra: szatyrokat varrni, nem is, zsebeket, az még egyszerűbb, és miből?

Eljött a SZÍNFOGÓ KENDŐK ideje!!! 
Már vagy fél éve gyűjtöm a használt színfogókat, (tudod, ami megakadályozza, hogy a ruhák mosás közben összefogják egymást) olyan szép színesek, és tudtam, egyszer ezeket is felhasználom valamire.
















Hogyan készült?
12 db-t varrtam össze: először kettesével a hosszabb oldalon, majd, a középsőket megtöltve, keresztben varrtam őket össze. Utána üres tűvel végigmentem minden "zacskó" két oldalán, ez a perforáció, amely mentén a gyerekek (gondolom Oli) le tudják tépni egyesével. Végül a széleket varrtam körbe.
Jött a számozás. Címkéket díszitettem és számoztam meg filccel, de nem igazán tetszett így. Inkább közvetlenül a zsákokat számoztam meg. A kendők szép plasztikusak, a mintájuk és a felületük is, így ez a domború csillámragasztó sokkal inkább passzol rá. Figyelem! A csillámragasztóval való rajzolást még gyakorolnom kell! Hol kibuggyan, hol nem jön. A felesleget félszárazon a legkönnyebb visszaszedni, előbb kenődik, utána meg már nem könnyű lekaparni.
Az egészet rávarrtam egy vállfára, melynél fogva fel tudom akasztani. Csipesszel díszítettem.

Ami a tölteléket illeti: szaloncukor (persze verdás és hercegnős), tetoválás, (amelyről most derült ki számomra, hogy nem matrica), cukorkák, durranós cukorka, MAOAM (nyamiii), lidl-s golyócska, eurocsoki, nyalóka.


 
1. verzió
Most, hogy nézem, ez is klassz! :)
Tetszett!!!

Ui:  jövőre ebből az 5 SZUPERötletből választok!!!!

 
 
 
 
 
 
Ui,ui.: Bocs a képek minőségéért, de tegnap már sötét volt, mire kész lett, ma meg még alig világosodott, máris le kellett tépni az elsőt! :)
 


2 megjegyzés:

  1. sör miért nincs benne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ha készítesz egy icipici dobozos sört, elküldöd, vagy megmutatod, hogy kell csinálni, jövőre teszek bele!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...