Adagolás:
a már leszűrt lé, minden literjére kell 1/2 kg cukor, ezért tök mindegy hány kilót szedtél le.
A nyers gyümit így nem mértem le, mivel előszőr fagyasztani akartam, fagyisdobozba (900 ml) porcióztam, abból lett nekem 5 db. Ebből lett kb. 2 liter szörpöm.
A recept:
ami így nézett ki:
Egy csöpp maradt, azt megkóstoltam (bár nyersen még nem az igazi), és szerintem, elbírt volna egy kis citromsavat, vagy -levet. Az én szedremben viszont, sok volt a még savanyú (rózsaszínes) szem, és pont attól tartottam, savanyú lesz. Nem kellett volna... ;)
Sok sikert!
A NA-benzoátról:
VálaszTörléshttp://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-benzo%C3%A1t
Vannak e láttán keresztet vetnek, és az üveg csírátlanítását javasolják... ( http://www.nosalty.hu/praktika/befottes-uvegek-csiratlanitasa-alkohollal?order=abc )
Kérem, nekem erre már tényleg nincs időm! :)
Nagyon jó, de ennyi idő alatt már akár lekvár is elkészül! Nem kell önmagában, lehet pl őszibarackkal keverni...nyami
VálaszTörlésAmúgy vas + C kombinációban a szeder verhetetlen.
Szia! Köszi a hozzászólást! Nem az idő a gond a lekvárral, hanem, hogy azt kevergetni kell, nem? Sosem csináltam még. AZ üveglögyböléshez nincs időm,,,, kedvem,,, erőm,,, ;)
VálaszTörlés